Hvad er Callahans tankefelterapi?

Tankefeltterapi også kendt som TFT, er en teknik til at fjerne alle former uhensigtsmæssige følelser, tanker, handlinger og ubehag.

Vi arbejder ud fra tesen om, at alle ubearbejdede følelser, oplevelser og situationer sætter sig som forstyrrelser i vores energisystem. Dette gør, at vi reagerer uhensigtsmæssigt fordi vi følelsesmæssigt “sidder fast” i en situation eller oplevelse.

Eksempel på kunne være: Anja har oplevet et dødsfald, som kom uventet, hun får et chok og får det ikke bearbejdet. Efterfølgende er hun bange for, at hendes nærmeste skal dø og reagerer uhensigtsmæssigt i forhold til dem, ringer når de er ude, forlanger de skal ringe når de f.eks. er kommet på arbejdet, sover ikke, før alle er kommet hjem osv. Anja lider af katastrofetanker om, hvad der kunne være hændt dem.

Hendes uhensigtsmæssige reaktioner er katastrofetanker, ukontrollerbar frygt, rysten og trang til kontrol.

Ved at opløse oplevelsen (traumet) med dødsfaldet, opløses også forstyrrelsen, som har skabt den uhensigtsmæssige adfærd, så Anja kan reagere normalt, når hendes familie er ude.

Vi kan ikke fjerne vores “normale” måde, at føle og opleve på, vi fjerner kun forstyrrelser.

Video nr. 1 fra boostermind – starte med at se indledningen lidt af den lange behandling og afslutningen
Video nr. 2 fra kål og kanyler Se 13.25 min inde i videoen og Læs videre efter videoen

Tankefeltterapi, virker det?

Tankefeltterapi er en revolutionerende og effektiv teknik, der tager udgangspunkt i østens medianlære og den vestlige kognitive terapi.
Når du tænker på dit ubehag, aktiveres forstyrrelsen i dit energisystem, der sender forkerte signaler til det autonome, som styrer alle de fysiske reaktioner, du mærker, når du oplever noget – f.eks. svedige hænder, rysten, hjertebanken søvnløshed o.l.
Oftest ledsages de fysiske symptomer af følelser og/eller tanker, som forstærker ubehaget.
Forstyrrelsen påvirker det autonome nervesystemet, som bevirker, at din krop og sind reagerer uhensigtsmæssigt.

Via en kinesiologisk armtest tester vi de akupunkturpunkter frem, der skal arbejdes på, for at opløse forstyrrelsen i dit energisystem og dermed de uhensigtsmæssige reaktioner. Vi skræddersyr altså en behandling til den enkelte og deres problemstillinger, da to mennesker ikke er ens og derfor ikke skal behandles med de samme punkter.
Punkterne, som er testet frem, stimuleres ved let tapping med to fingre – dette bevirker, at de signaler fra det autonome nervesystem nu udløser den naturlige reaktion og alle former irrationelle adfærd og negative følelser – og reaktionerne er derefter væk.
TFT omkoder signalerne til det autonome nervesystem. Du vil derfor ikke længere mærker de ubehagelige reaktioner, selvom du er i samme situation, som før gav dig ubehag.

Et eksempel kunne være:

Du er bange for hunde; du tjekker altid, om der er hunde dér, hvor du går. Møder du en hund, reagerer din krop: Du bliver bange eller nervøs, og du går over på den anden side af vejen. Men hunden er løs og løber over til dig, og du går i panik, ryster og halvgræder, mens du råber til ejeren, at de skal fjerne hunden.
Efter en TFT-behandling kan du møde en hund uden straks at søge over på den anden side af vejen, og du kan endda klappe hunden uden nogen former for ubehag.

 

Hvor kommer teknikken fra?

Tankefeltterapi er udviklet af Dr. Roger Callahan, klinisk psykolog med mere end 50 års erfaring. Hans speciale var fobier, angst og traumer. R. Callahan var en af de første, der anvendte hypnose i sien behandlinger som psykolog i USA. Han har hele sit liv været optaget af nye og mere effektive behandlingsmetoder til psykologiske problemstillinger.

Roger Callahan blev efteruddannet i blandt andet akupunktur og kinesiologi. Tankefeltterapi blev udviklet via kinesiologien ud fra hvilke akupunkturpunkter, der skulle behandles, og i hvilken rækkefølge.

R. Callahans første patient var en kvinde, der hed Marry, som havde en slem vandfobi, der havde sat sig til panikangst. Når hun tænkte på vand, mærkede hun en nervøsitet, ondt i maven og svedige hænder. Han arbejdede kognitivt og havde derfor sin session med Marry ved sin swimmingpool, så hun kom i kontakt med sin panikangst.

R. Callahan bad hende om at tappe sig under øjet (mavemedianen). Efter et øjeblik rejste hun sig og gik hen til svømmebassinet uden at føle noget form for angst og havde heller ingen fysiske symptomer. Det var så overraskende for både Marry og R. Callahan – det er nu over 40 år siden, og Mary er stadig fri fra sin vandfobi/panikangst.

Denne oplevelse blev for Callahan starten på udvikling at Tankefeltterapien.

I dag har teknikken hjulpet tusindvis af mennesker fri af deres tidligere uløselige psykiske problemer. Teknikken anvendes nu af psykologer, psykoterapeuter, læger, akupunktører, kinesiologer, sygeplejersker, socialarbejder, pædagoger og selvfølgelig dem, der har specialiseret i og anvender Tankefeltterapi som deres primære redskab.

 

Her kan du lytte nærmere til, hvad tankefeltterapi drejer sig om:
https://podtail.com/da/podcast/det-spirituelle-hjorne/tankefeltterapi-tft-med-hanne-nohr-sommer/

Sidebar