Depression

Hvert år rammes tusindevis af mennesker af depression. Depression er årsag til store lidelser og kan føre til selvmord i de mest alvorlige tilfælde. Tilstanden kan have meget negativ indflydelse på familie, venner, helbred, arbejde eller skole. Behandling mod depression kan gøres ved hjælp af TFT helt uden brug af medicin.

Depression følges ofte, eller kan udløses af angst. Angst kendetegner en tilstand af ulidelige svære følelser, depression kendetegnes ved fravær af følelser.

De mest almindelige symptomer på depression er manglende livslyst, selvbebrejdelse, skyldfølelse, isolation, søvnbesvær/ eller sover for meget, meningsløshed, håbløshed, tomhed, modløshed, indelukkethed, selvmordstanker m.m.

Nogle mennesker siger, at depression føles som et sort gardin af magtesløshed, der bliver trukket ned over livet. Mange mennesker føler sig energiforladte og mister koncentrationen. Andre føler sig hele tiden irritable uden nogen synlig grund.
Symptomerne er forskellige fra person til person, men hvis du føler dig ”nede” i mere end to uger, og disse følelser skaber forstyrrelser i dit daglige liv, kan du være klinisk deprimeret.

Smerten ved aldrig at være bleven set, afvist på ens følelser, mangel på kærlighed eller for meget kritik afføder en dyb forladthed og ensomhedsfølelse, en grundlæggende følelse af at være uelsket og ingenting værd, som ligger dybt i de fleste af os og gør os sårbare.
Hvis vores overbevisninger om at være uelsket og ensom bliver forstærket f.eks. i et parforhold eller på en arbejdsplads, slår vi os selv oven i hovedet og prøver på alle mulige måder at stille vores omgivelser tilfreds for at blive elsket og anerkendt. Dét at fravælge os selv og den smerte, det medfører, kan skabe depressive tilstande.

Dét at miste en nært stående person kan udløse en depression, eller store livsændringer, miste sit arbejde m.m. kan udløse en depression.
Man udvikler en depression for at beskytte sig selv. Det betyder ikke, at man skal være deprimeret resten af livet.
At behandle depression er særlig vigtigt, fordi det påvirker både personen, familien, venner og arbejdet. Depression er en tilstand, som kan behandles – især ved anvendelse af TFT.

TFT behandling hjælper dig ud af depression, så du igen kan mærke livsglæden.

 

Andre behandlinger

Sidebar