Stress

Stress er følelsen af at være under for meget mentalt eller følelsesmæssigt pres. Årsagen til stress kan være arbejdet, problemer i parforholdet eller økonomiske vanskeligheder. Tit og ofte er der mindst to af disse årsager i spil på en gang. Man oplever stress, når presset bliver større end det, vi føler, at vi kan klare. Tankefeltterapi behandling kan hjælpe mod stress uden brug af medicin.

Langvarig stress kan medføre og udvikle livstruende sygdomme. I visse tilfælde kan en voldsom påvirkning af stress udvikle sig til angst eller depression.
Kroppens reaktion på overbelastning kan komme til udtryk som både fysiske, psykologiske, adfærdsmæssige og kognitive symptomer.

 

Fysiske symptomer

Smerter i nakke og skuldre, Hovedpine, Problemer med fordøjelsen.
Trykken for brystet, Allergier, Hjertebanken

 

Psykiske symptomer

Vrede, Tristhed, Angst, Skam og lavt selvværd, Tankemylder og vedvarende bekymringer.

 

Adfærdsmæssige symptomer

Tendens til tilbagetrækning social, Hektisk aktivitet og tale, Passivitet og apati, Stort forbrug af stimulanser eller mad, Manglende appetit og Søvnproblemer.

 

Kognitive symptomer

Hukommelsesbesvær, Koncentrationsbesvær, Manglende overblik, Mentale blackouts, Følsomhed over for lyd og lys.
Opleve psykologiske symptomer som vrede eller at have let til gråd. Over tid kan man også opleve kognitive problemer som problemer med at huske og koncentrere sig.

Alvorlig stress kan ikke tænkes væk. Tankefeltterapi er en nænsom og effektiv behandling mod stress som kan hjælpe dig med at komme tilbage til en live med glæde og overskud,
uden brug af beroligende eller anden medicin.

 

Andre behandlinger

Sidebar